Blog has moved, searching new blog...

Pagina's

maandag 26 augustus 2013

Update School + Positive Thinking About School

Hallo allemaal,

wij moeten er vandaag of nouja eigenlijk morgen weer aan geloven! Onze school is weer begonnen. En dat betekent dat wij weer gemiddeld 7 tot 8 uur per dag minder tijd hebben om te bloggen + dat al het leerwerk er nog bij komt! Huiswerk skippen wij het liefst. Hieruit kun je dus concluderen dat er weer minder artikelen in de week zullen worden geplaatst! Ons doel is wel om 2/3 artikels te plaatsen en je merkt vanzelf wel wanneer we een drukke of rustige week hebben! Deze week hebben we wel genoeg tijd om veel te bloggen omdat er natuurlijk nog niet zoveel op het programma staat!

School is natuurlijk niet helemaal wat we willen, maar er zijn ook positieve kanten aan school! En voor de mensen die dat niet inzien, hebben we even een rijtje gemaakt met positive thinking about school. Lees verder!


  1. Je ziet al je klasgenootjes weer terug, of je hebt een nieuwe klas met allemaal leuke nieuwe mensen.
  2. Je ziet al je vriendinnen weer terug, wij hebben sommigen deze vakantie niet of nauwelijks gesproken omdat we het alsnog heel druk hadden. Nu spreek/zie je echt iedereen weer. (Dit geldt overigens niet als je vriendinnen al studeren en jij nog op school zit of andersom..)
  3. Je kunt je leraren weer uitlachen, op onze school lopen af en toe toch van die mensen rond..
  4. Je kunt je kennis verbreden. Oke dit klinkt echt heel dom, maar wij doen 6VWO en uiteindelijk willen we naar de universiteit. Op dit moment weet ik wel dat wij daar echt nog niet klaar voor zijn met deze vakantie achter de rug! Daarom is het misschien ook niet verkeerd om weer een beetje goede informatie op een dag te horen!
  5. Als je een fijn rooster hebt, kun je genieten van de korte dagen. Wij kunnen er echt van genieten wanneer we terug van school komen en het is nog maar een uur of 2. Daarna heb je echt zeeën van tijd om te relaxen en zo erg is het dan nog niet om naar school te gaan. Time flies!
  6. Je kleren die je nieuw heb gekocht showen aan de rest van de school/buitenwereld! Niks is leuker dan op school komen en allemaal complimentjes van andere mensen te krijgen: 'Goh wat een leuke broek, of wat zie je er leuk uit!' Ook is het natuurlijk leuk om naar andere mensen te kijken wat zij dragen. Nou moeten wij zeggen dat er bij ons op school niet heel veel inspiratie rondloopt, maar oke.
  7. Lekker verlept op school aankomen, dus dat wil zeggen geen uitgebreide make-up looks maar een beetje mascara wat wenkbrauwpotlood en misschien nog wat foundation om je huid egaler te maken. Heerlijk toch, met 10 minuutjes klaar zijn om je make-up te doen? En dan lekker langer in bed te kunnen liggen omdat je toch binnen een half uur ready to go bent! Wij maken er vaak een wedstrijd van om toch nog op tijd te komen voor de fietstocht, maar er wel fatsoenlijk uit te zien en lekker lang in bed te liggen!
  8. De start van ons dieet kan weer beginnen! In de vakanties vlogen de kilootjes erbij en nu willen we ze er graag weer afsporten. Melisse zit op volleybal en Marlijn zit niet meer op een sport. Het is natuurlijk super handig als je weer naar school moet dat je op de fiets gaat! Het is gezellig, je kunt lekker kletsen en de kilo's vliegen eraf! Laat die bus staan en stap op de fiets!
  9. Geniet van de lessen, klinkt ook weer té positief. Maar voor ons is dit ons laatste jaartje met 8 van de 9 vriendinnen op dezelfde school. Ook zitten we vaak bij onze vriendinnen en bij elkaar gelukkig ook nog een paar keer in de klas. Wij zijn ons er erg van bewust dat dit volgend jaar heel anders wordt. Samen lol maken in de klas zit er dan niet meer in, dus geniet van je lessen. Ookal zit je niet bij je vriendinnen in, je hebt vast wel een leuk klasgenootje waar je heel goed mee kan opschieten! Geniet ervan dat je nog bij haar in zit want wie weet is dat volgend jaar wel anders!
  10. Maak er het beste van! School is zo erg nog niet. Oké oké wij willen ook graag vakantie blijven houden. Elke dag een feest maken. Lekker werken en geld verdienen. Maar ja het is niet anders. De routine van het dagelijkse vroege opstaan begint weer. Het huiswerk vliegt om de oren en de eerste proefwerken zijn ongeveer twee weken van ons verwijderd. Maarja zo is het leven. Later met onze studie willen we graag op een leuke tijd terugkijken en daarom maken we het nu zo leuk mogelijk. 
Wij hopen dat jullie met een positieve instelling dit jaar ingaan. Dit is ons examenjaar dus tijd om te knallen met het profielwerkstuk, de schoolexamens en natuurlijk hét centrale eindexamen!
Iedereen heel veel succes op school/studie/opleiding en we hopen dat jullie wat aan onze tips hebben gehad!

Heel veel liefs Marlijn en Melisse

Geen opmerkingen:

Een reactie posten