Blog has moved, searching new blog...

Pagina's

dinsdag 13 augustus 2013

DIY: Armbandje met hartjespatroon

Toen ik laatst zocht naar leuke (en makkelijke) DIY's vond ik een hele leuke op de site van Honestly WTF. Zij laat zien hoe je zelf een vriendschapsarmbandje kan knopen met een leuk hartjespatroon. Ik probeerde hem gelijk uit en ik was erg tevreden met het resultaat. Vandaar dat ik hem ook met jullie wil delen en jullie wil laten zien hoe je zulke armbandjes maakt. De site van Honestly WTF is namelijk in het Engels en ik denk dat een stuk makkelijker is om alle aanwijzingen in het Nederlands te lezen.

 Wat heb je nodig?
  • Twee verschillende kleuren draad
  • Schaar
  • Tape/plakband

Knip acht draden, vier van elke kleur, van ongeveer 70/80 cm lang. Leg de draden naast elkaar zodat de kleuren om en om zitten. Laat aan de bovenkant wat touw over en leg er een knoop in, plak het nu vast aan de tafel of, zoals ik gedaan heb, aan een oude placemat.
Leg de draden nu zo neer dat de linker- en de rechterkant gespiegeld zijn.

We kunnen nu beginnen met knopen. Leg de linkerdraad over de draad ernaast zoals aangegeven op de foto, maak nu een knoop en trek de draden stevig aan. Dit heet een voorwaartse knoop. Maak nu nog een voorwaartse knoop met dezelfde draden. Bij alle knopen die je maakt moet je er twee achter elkaar maken! Met de eerste draad knoop je de twee draden ernaast op dezelfde manier als de tweede draad zodat de eerste draad nu in het midden ligt. Nu ga je precies hetzelfde doen met de andere helft van de draden maar dan in spiegelbeeld. Je begint dus met de meest rechtse draad en maakt een lus zoals aangegeven op de foto en legt er weer twee knopen in. Dit noem je achterwaartse knopen. Dit doe je net zolang tot de meest rechtse draad in het midden ligt. Dan knoop je de twee middelste touwtjes aan elkaar met een achterwaartse knoop. Vergeet niet om ook hier telkens twee keer te knopen. Dit hele proces herhaal je nu nog een keer zodat je twee verschillende rijen kleuren krijgt.
 

 
 
 
 

Dan maak je nu een 'speciale' rij. Je pakt de tweede draad van links en maakt een achterwaartse knoop over de eerste draad van links. Dit doe je ook bij de tweede draad van rechts maar nu maak je een voorwaartse knoop over de eerste draad van rechts. De draden liggen als het goed is nu zoals aangegeven op de foto. Je pakt nu de 'nieuwe' tweede draad van rechts en maakt voorwaartse knopen over de twee draden die er rechts van liggen totdat de draad in het midden ligt. Je herhaalt dit aan de andere kant maar dan met achterwaartse knopen. De twee draden in het midden knoop je vervolgens weer aan elkaar met achterwaartse knopen. Je herhaalt dit hele proces weer zodat je twee rijen 'speciale knopen hebt gemaakt.' En vergeet niet om telkens twee knopen achter elkaar te maken!
 


 
 
 

Dan ga je weer twee 'normale' rijen maken, na de eerste 'normale' rij zie je dat er een hartje is ontstaan. Daarna maak je weer twee 'speciale' rijen. Het patroon is dus eigenlijk steeds twee 'normale' en dan twee 'speciale' net zolang tot het armbandje om je pols past. Dan maak je aan het uiteinde een grote knoop en knip je het overtollige draad af, hou wel een beetje draad over om het armbandje om je pols te kunnen knopen!
Dit is trouwens de post van Erica van Honestly WTF als je wil kijken hoe haar armbandjes eruit zien.

Ik hoop dat jullie dit een leuke DIY vonden en laat me weten of je nog meer DIY's wil zien!

Liefs,
Marlijn

2 opmerkingen:

  1. Honestly WTF is er ook wel in het nederlands hoor! Heb dit armbandje ook gemaakt maar met leren veters(hou van leer), gewoon lekker thuisbezorgd van www.kralenhoekje.nl. Zitten en niet meer overeind tot ik 3 armbandjes had. De trots van m'n pols

    BeantwoordenVerwijderen
  2. echt leuk en goed uitgelegd!

    BeantwoordenVerwijderen