Blog has moved, searching new blog...

Pagina's

dinsdag 12 november 2013

Inspiratie: kerstgala & chique feestjes!

Het zit er weer aan te komen, het kerstgala bij ons op school! En volgens mij hebben bijna alle middelbare scholen rond de kerstperiode een gala. Bij ons is het alleen voor de bovenbouw en omdat wij allebei VWO doen hebben we het geluk dat dit alweer onze derde keer is. (VMBO heeft bijvoorbeeld maar één keer.) Elk jaar weer vind ik het leuk om iedereen in galakleding te zien en natuurlijk ook om er zelf leuk uit te zien. Ik mag dit jaar natuurlijk geen nieuw jurkje of schoenen kopen in verband met de Free Fashion Challenge (zie dit artikel) maar toch kan ik het niet laten om op internet rond te kijken naar feestelijk jurkjes, torenhoge hakken en glinsterende sieraden. Ik heb een kleine selectie gemaakt van de items die ik zelf wel zou willen hebben zodat jullie ook wat inspiratie op kunnen doen voor je eigen kerstgala of een andere gelegenheid waarbij je er glamorous uit wilt zien!




Als eerste natuurlijk de jurkjes, het belangrijkste onderdeel van je look! Ik heb er hier vier uitgekozen van Boohoo en H&M maar er zijn zoveel opties, iedereen kan volgens mij wel een jurkje kiezen waar je je goed bij voelt. Ik heb jurkjes gekozen die erg verschillen qua stijl, zelf vind ik die linksboven wel erg gaaf. Best wel gewaagd maar zeker iets dat ik zou dragen! Hou je meer van een giryl jurkje zou ik kiezen voor een kanten variant zoals linksonder. Ben je origineel en wil je opvallen zou ik gaan voor een jurkje met print of kleur zoals rechtsboven en voor een chique, volwassen look is rechtsonder een goede optie.
Voor de schoenen selectie die ik gemaakt heb, heb ik gekeken naar schoenen die niet zo mainstream waren. Zwarte hakken genoeg, dus die kan iedereen wel vinden lijkt me.  Veel lange mensen houden er niet van om op hakken te lopen en anderen houden gewoon van comfortabel en dit seizoen zijn platte schoenen weer helemaal in dus waarom niet kiezen voor een mooie platte schoen? De schoen linksboven is mannelijker en opvallender dan de schoen linksonder die meer girly is. Kijk gewoon naar wat jou stijl is en wat bij je jurkje past. Midihakken doen het nu ook weer goed, en zelf moest ik hier erg aan wennen en om een mooi paar te vinden zonder dat het tuttig lijkt valt me niet mee. Deze zwarte van Topshop vind ik heel klassiek en daarom zeer geschikt voor een kerstgala. Gekleurde hakken zijn ook altijd een goede optie om een simpel, zwart jurkje te upgraden. Deze van Kurt Geiger zijn nude maar je kan ook gaan voor een felle kleur om een je look edgier te maken.




En dan nu tijd voor de sieraden en andere accessoires. Sieraden kunnen een voor de rest simpele look toch op laten vallen. Heb je een jurkje zonder opvallende print met een blote nek? Ga dan voor een mooie statement ketting. Zelf vind ik zilver altijd erg mooi voor een gala, persoonlijk vind ik dat chiquer dan goud. Maar smaken verschillen en ik weet dat Melisse bijvoorbeeld altijd voor de combi zwart/goud gaat. Vandaar dus twee zilveren en twee gouden kettingen.  Draag je een statement ketting? Doe hier geen oorbellen bij in, of ze moeten heel subtiel zijn, anders wordt het te druk.
 
 

Heb je een opvallend jurkje of een jurkje met een gesloten nek? Kies dan voor een paar mooie oorbellen om je look af te maken. Vooral met opgestoken haar vind ik iets subtielere knopjes of kleine hangers mooi, maar heb je een grote bos haar kies dan voor oorbellen die groot genoeg zijn om nog steeds zichtbaar te zijn. De oorbellen rechtsboven en rechtsonder zijn persoonlijk favoriet.




En dan nog de overige accessoires. Omdat een jurkje meestal geen zakken heeft  is het handig om een klein tasje bij je te hebben. Een clutch met hengsel is het handigst, lekker compact en je hoeft hem niet de hele tijd in je hand te houden. De panty rechtsonder vind ik ook heel schattig en je onderscheid je zelf van de rest zonder dat het echt heel gewaagd is. Een mooie haaraccessoire is ook een goede optie als je niet zo van sieraden houdt, of alleen hele subtiele sieraden draagt. Zelf heb ik nog een losse strik thuis liggen en misschien dat ik hier nog wel een DIY mee ga doen.

Dit was mijn inspiratie post alweer, alle items komen van de sites van Topshop, Boohoo, H&M of Forever21, mijn favoriete winkels! Heb je vragen over waar een bepaald item vandaan komt, laat dan even een reactie achter. Over wat wij gaan dragen naar het kerstgala komt zeker voor bij in een outfit post!

Liefs,
Marlijn

4 opmerkingen:

  1. Dit had ik nou net nodig! Ik was al aan het oriënteren voor mijn kerst gala! Heel erg bedankt.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leeuk, ik ben stiekem zelf ook weer aan het snuffelen op internet naar mooie jurkjes! Liefs, Savannah

    BeantwoordenVerwijderen