Blog has moved, searching new blog...

Pagina's

zondag 24 november 2013

5 outfits voor kerst of andere speciale gelegenheden

Hoi iedereen, nadat Marlijn afgelopen keer dit artikel plaatste vond ik het goed idee om ook een soort van inspiratie post te maken! Om niet precies hetzelfde te maken koos ik ervoor om outfits voor niet het kerstgala maar voor gewoon kerst samen te stellen. Ik denk dat veel mensen niet goed weten wat ze aan moeten trekken met kerst omdat ze toch wel iets feestelijks aan willen maar vaak eindigen met zwarte kleren of een zwarte blazer. Een zwarte blazer vind ik erg leuk en is ook deel van 1 van mijn outfits, maar het kan nog veel leuker! In deze outfits laat ik jullie zien hoe je bepaalde dingen net iets leuker kunt maken door een simpele aanpassing!
Ik heb 5 outfits samengesteld die ik net iets specialer en aparter vind dan de meest doorsnee kerstoutfits. Rode kleuren en glitters horen bij de kerst dus die zie je ook weer terugkomen in mijn outfits. Ik heb geprobeerd zoveel mogelijk te variëren zodat er voor iedereen wat tips tussen zitten.

Outfit 1:
Een voorbeeld van een kledingstuk wat ik vaak zie is een basic zwart rokje. Deze maken je mooi slank dus ik begrijp waarom mensen deze vaak aantrekken met kerst. Wat ik heb geprobeerd is om wat kleur toe te voegen aan de outfit. Meestal zie ik dit rokje samen met een zwarte blazer en dat vind ik altijd zo jammer. In dit geval ging ik voor witte blazer maar een andere felle kleur blazer staat ook super leuk. Ik koos voor wit omdat ik een rood shirt combineerde met de rest. Rood valt nu mooi op tussen mijn andere tinten en rood is natuurlijk dé kerstkleur. Ik zie ook veel te weinig rood met kerst. Om een outfit als deze af te maken vond ik het leuk om mijn stoerste laarsjes aan te trekken zodat alles niet te klassiek wordt. Deze kleuren zijn natuurlijk wel erg netjes.


Outfit 2:
Voor mensen die misschien eens iets nieuws willen proberen is dit een goede optie. Een skater skirt vind ik echt super vrouwelijk staan en daarom een goede eye catcher voor kerst! Om de kobalt blauwe skater skirt enigszins in balans te houden heb ik nu wel voor de standaard zwarte blazer met een crop top met zilveren kruisjes gekozen. Met kerst zitten wij meestal gezellig binnen samen te eten en daarom is een panty voor mij niet te koud. Maar ik begrijp best dat sommigen nog een wandeling willen maken en dan kun je het beste kiezen voor een thermolegging tijdens deze koude winterdagen! Een thermolegging hoeft niet per se saai te zijn, ik heb er laatst 1 gevonden met strepen bij de H&M! Om deze chique outfit af te maken koos ik voor mooie hakken. Op de foto is het niet goed te zien, maar aan de zijkant zitten nog studs. Als je eens iets anders wil dan zwart kun je natuurlijk hierbij ook een witte of roze blazer combineren. Als je bijvoorbeeld een zwarte skater skirt hebt kun je juist weer voor felle kleuren gaan!

Houd je eigenlijk helemaal niet van rokjes en wil je er lekker comfortabel bijlopen dan zijn de komende 3 outfits misschien wel wat voor jou!

Outfit 3:
Om toch nog in het zwart te blijven heb ik hier gekozen voor een high-waisted broek. Ik denk dat heel veel mensen deze wel in de kast hebben hangen en ook deze maakt je mooi slank. Omdat ik wederom weer iets kleur aan deze outfit wil toevoegen besloot ik mijn koraalkleurige shirt hierbij aan te trekken. Ik vind dit shirt heel erg leuk omdat die heel erg mooi kort is doordat er aan de onderkant een band elastiek zit. Dit kun je dan onder het bloeserige gedeelte verstoppen en zo lijk het net als of het shirt in de broek zit. Bij high-waisted broeken is het juist leuk dat je nog kunt zien dat er een rist achterkant zit vind ik! Dat kun je dus nu nog erg goed zien.
Ik vind lange laarzen altijd heel leuk staan bij high-waisted broeken omdat je benen zo lang lijken. Hierdoor kunnen lange laarzen heel erg goed en daarom koos ik hier ook voor mijn grijze laarzen.

Outfit 4:
Deze outfit heb ik speciaal gekozen voor de mensen die niet zo houden van blazers. Dat kan natuurlijk en om bij deze gelegenheid er nog wel netjes uit te zien laat ik hier zien hoe ik dat heb gedaan. Als eerste koos ik een opvallende metal broek die lekker feestelijk is met al die shimmers. Daarna koos ik een vestje maar niet een normaal vestje deze heeft namelijk nog leuke gouden ritsjes aan de zijkant. Helaas zijn die hier op de foto niet te zien. Om de outfit dan klassiek te houden is een zwart blousje nooit verkeerd. Zoals je kunt zien op de foto vind ik het leuk om dit te combineren met een statement ketting. Zo blijft het allemaal feestelijk en niet te saai. Om in de bruintinten te blijven koos ik voor mijn bruine enkellaarsjes. Deze outfit is wat meer casual dan de rest maar dat was ook de bedoeling! Je ziet er nu namelijk nog steeds leuk uit met niet al te gewaagde kledingstukken. Als je geen metal broek hebt kun je voor elke andere kleur gaan en je vestje daar weer op aanpassen. Je hoeft ook niet per se in dezelfde kleurtinten te blijven zoals ik heb gedaan je kunt ook je favoriete kleuren natuurlijk combineren.

Outfit 5:
De laatste outfit is voor de mensen die erg van spijkerbroeken houden. Zelf heb ik erg veel verschillende broeken in mijn kast hangen maar als ik eerlijk moet zijn vind ik mijn spijkerbroeken toch een van de mooiste! Ik houd van de kleur lichtblauw en deze broek is ook zeker een van de favorieten. Om deze outfit toch kerstig te maken, want zeg nou eerlijk een lichte spijkerbroek vinden de meesten niet erg passend bij kerst, koos ik voor een chique blazer. De kleuren zwart wit en taupe doen het natuurlijk altijd goed met kerst zoals je wel hebt gezien in mijn bovenstaande outfits. Om wat glitter toe te voegen aan deze outfit koos ik voor een zwart kanten topje met gouden glitters. Op de onderstaande foto zijn de glitters beter te zien. Ik kon een riem zo 1 2 3 niet vinden maar bij deze outfit zou een goud riempje of bruin riempje ook super goed staan. Mijn lievelingslaarzen konden natuurlijk niet ontbreken bij deze 5 outfits en daarom trok ik deze aan om het bruin in mijn blazer iets door te zetten.


Nou dit waren de 5 outfits die ik heb uitgekozen. Ik hoop dat jullie wat aan mijn tips hebben gehad en inspiratie hebben op kunnen doen! Ik vond het erg leuk om 5 totaal verschillende outfits uit te zoeken en het was ook nog best een uitdaging. Ik kan voor mezelf geen favoriete outfit uitkiezen omdat ze allemaal zo verschillen. Ik heb ook nog geen idee wat ik zelf aan wil trekken met kerst en misschien wordt het wel weer totaal iets anders als deze voorbeelden! Ik vind het erg leuk om zoveel verschillende dingen te combineren en je leert elke weer je eigen smaak beter kennen.

Welke outfit vinden jullie het leukst?

Liefst Melisse

1 opmerking: