Blog has moved, searching new blog...

Pagina's

zondag 28 juli 2013

Denemarken: vakantiefoto's & aankopen

Hey allemaal,

Donderdag ben ik teruggekomen na een weekje naar Denemarken te zijn geweest met mijn vader, zijn vriendin, mijn twee zusjes en mijn stiefzusje en -broertje. We stonden op een camping op een uurtje afstand van Kopenhagen en we stonden ongeveer 30 meter van zee af, een perfecte plek dus. Er waren helaas helemaal geen Nederlanders op de camping maar verder hebben we het erg naar ons zin gehad. Ik laat jullie nu een paar van mijn vakantiefoto's zien en daarnaast ook wat ik gekocht heb in Kopenhagen en in Malmö  (Zweden) want daar kun je vanaf Kopenhagen met de brug naar toe.


Leesvoer: Duitse en Britse Vogue

Plein in Kopenhagen waar de Koninklijke familie woont.

Ik in Kopenhagen, ik draag een rokje van de Primark en het shirtje en tasje zijn van de H&M

De bekende zeemeermin in Kopenhagen

De nieuwe haven in Kopenhagen, hier zitten veel leuke terrasjes

Fishcakes met aardappeltjes, erg lekker!

Het strand en zee bij de camping.


Stevns clint, klifkust in Denemarken waar een fort was gebouwd voor de Koude Oorlog

Malmö

En dan nu de dingen die ik geshopt heb tijdens mijn vakantie. Ik heb niet zoveel gekocht maar toch een paar leuke dingen gevonden in de sale. In Kopenhagen heb ik een leuk jurkje van de Zara gevonden en in Malmö een spijkerbroek en trui van de Monki. Bij de & Other Stories kocht ik haarschuifjes en bij de Episode een bandana. Er waren trouwens erg leuke winkels zowel in Kopenhagen als in Malmö zoals de Sephora, Urban Outfitters, Episode, & Other Stories en Monki die je in Nederland niet of maar heel weinig tegenkomt, in Twente sowieso niet dus ik was wel blij dat ik nu de kans had om er te gaan winkelen.


Dit jurkje heb ik bij de Zara gekocht. De kleur komt niet helemaal goed over op de foto's, hij lijkt een beetje vaal maar de kleur is veel feller. Dit is normaal niet echt mijn stijl maar ik dacht laat ik eens wat anders proberen en ik vind het een erg leuk jurkje voor bijvoorbeeld een dagje strand maar ook om 's avonds mee uit eten te gaan. 

Dit zijn de spijkerbroek en trui van de Monki. De spijkerbroek heeft stippeltjes en is highwaisted. Ik wou al heel lang een highwaisted model en ook een broek met stippeltjes vind ik erg leuk, dit is dus twee in één. Ik ben ook erg blij met de trui, ik had nog geen witte trui en hij is oversized maar niet te oversized, precies goed eigenlijk. De trui is wel vrij dun en doorschijnend maar dat vind ik ook wel fijn zo kun je hem ook in de zomer aan als het bijvoorbeeld 's avonds afkoelt en in de winter kun je hem gemakkelijk met een jasje of blazer combineren. Voor de broek heb ik ongeveer €12,- betaald en voor de trui €25,-Deze schuifjes zijn van & Other Stories, een winkel die valt onder de keten waar o.a. H&M en COS ook bij horen. De winkel bestaat nog niet zo lang en ik was er dan ook nog nooit geweest. In Nederland is er volgens mij nog geen filiaal geopend maar je kan wel via de webwinkel kleren bestellen. De winkel heeft een hele luxe en artistieke uitstraling maar de spullen zijn zeer goed betaalbaar. Voor deze speldjes heb ik €3,- betaald in de sale. De speldjes zijn van goud en hebben een grote diamant erop zitten. Ik vind ze supermooi voor een feestje maar ik zou ze ook naar school dragen. 

Deze bandana heb ik voor ongeveer €2,50 gekocht bij de Episode, een winkel met tweedehands kleren. In Nederland zit ook een Episode in Amsterdam. Ik was nog nooit bij een Episode geweest maar was er al heel lang benieuwd naar. We hadden niet zoveel tijd om te winkelen maar anders was ik zeker langer bij de Episode gebleven, de winkel hangt bomvol met hele mooie leren jasjes, schoenen, tassen, jurkjes en nog veel meer. De spullen hebben allemaal een hele mooie vintage uitstraling en zijn ongeveer net zo prijzig als dingen van een gewone winkel zoals H&M of Zara. Ik zocht al heel lang een zwarte bandana maar die hadden ze jammer genoeg niet, maar ik ben ook erg tevreden met de donkerblauwe die ik gekocht heb. Ik draag hem graag met een knot zoals op de foto maar hij is ook goed te dragen met een staart of met los haar.

Wat vinden jullie van mijn aankopen? Ben je zelf al op vakantie geweest of ga je nog weg?

Liefs,

Marlijn

1 opmerking: