Blog has moved, searching new blog...

Pagina's

vrijdag 28 maart 2014

Zuid-Afrika de foto's: week 2!

Hey allemaal,

Na een lange radiostilte hier dan eindelijk de tweede helft van de foto's! We zitten nu midden in de toetsweek maar op vrijdagmiddag komt er van leren ook niet veel terecht dus ik dacht ik ga weer een blogpost maken. De tweede week zijn we met onze groep Nederlandse leerlingen op pad geweest en sliepen we in twee huisjesparken en een trein, die overigens niet meer rijdt maar is omgebouwd tot slaapverblijf, haha.Één van de eerste dingen die we gingen doen die week was een bezoek aan een olifantenpark! Voor een paar rand kon je een emmertje fruit kopen om de olifanten te voeren en daarna mochten we allemaal met een olifant op de foto.


 Ook gedurende de tweede week mooie landschappen genoeg. Waar we de eerste week in de Atlantische oceaan zwommen konden we de tweede week ook de Indische Oceaan van ons lijstje afstrepen.

En zie daar, de set van Pirates of the Carribean. En dat is geen grapje, daar zijn de Pirates films echt opgenomen, hoe stoer! Rechts zie je nog een foto van een sloppenwijk, ook die hebben we helaas veelvuldig gezien vanuit de bus.


Een absoluut hoogtepunt van de reis was de twee uur durende safari! In een jeep over die immense vlakten rijden en ondertussen maar een paar meter verwijderd zijn van alle wilde dieren was echt supergaaf. Rechtsonder zie je springbokken, in het Afrikaans: springbokkies. De springbok is het nationale symbool van Zuid-Afrika en zie je bijvoorbeeld op geldstukken en ook het nationale rugbyteam is vernoemd naar de springbok.

ZON, ZEE, STRAND.


 De laatste zaterdag brachten we nog door bij het gastgezin en toen zijn Melisse en ik met de moeder van mijn host naar Woodstock Market geweest in Kaapstad. Dit was echt een soort hipstermarkt met allemaal superleuke sieraden, kleren, dingen voor het interier en vooral ook veel eten. Rechtsonder zie je een bord van een Nederlands kraampje dat er stond, nog best ingewikkeld om uit te leggen wat kroketten en bitterballen zijn. Verder mocht je bijna al het eten proeven, echt heel leuk en lekker natuurlijk.


Rechtsboven zie je Aloë Vera planten, we zijn ook nog op een Aloë Vera boerderij geweest waar we ook nog wat producten hebben gekocht. Dus daar komen nog reviews van! Verder was Fish 'n Chips blijkbaar erg populair in Zuid-Afrika, we kregen het wel twee keer.


De quote rechtsonder vonden we geniaal, hij hing namelijk in een slijterij. Hier mochten we ook weer wijn en champagne proeven, iets wat je in Nederland volgens mij bijna niet tegenkomt.  Links nog een mooie lichtinval in een bos en rechtsboven één van onze vele selfies.

We zijn ook nog naar een vogel- en een struisvogelpark geweest. Linksonder zie je een babystruisvogel, deze is nog wel schattig maar volwassen struisvogels vind ik doodeng. 

Dit waren de foto's van twee fantastische weken Zuid-Afrika. Het is moeilijk te geloven dat we nu alweer een paar weken terug in Nederland zijn. Aan het filmpje wordt trouwens gewerkt en misschien is het ook nog wel leuk als we een shoplog opnemen met de dingen die we gekocht hebben.

Liefs,
Marlijn


1 opmerking:

  1. Wauw wat een prachtige foto's! Zou er ooit ook eens heel graag heen gaan.

    BeantwoordenVerwijderen